Sarpaneva Northern Lights

There is a watches and then there is... Sarpaneva.
.
S.U.F on Helsinkiläinen kellomerkki, joka edustaa suomalaisuutta puhtaimmillaan. Brändinä S.U.F ja Sarpaneva eroavat toisistaan hieman ja Stepanin omien sanojen mukaan hän pystyy Sarpanevan kautta tekemään erilaisia asioita, kun taas S.U.F:n kohdalla. Sarpaneva -kellot ovat enemmän taideteoksia ja niiden hintapiste on huomattavasti korkeampi. Brändi tunnetaan lausahduksestaan "Not for everyone". 
.
Stepan Sarpaneva on maailmalla tunnettu kelloseppä ja hänen luomuksiaan noteerataaan ympäri kellohullua maailmaa. Onnekseni on päässyt itse mestarin pajalla käymään sekä myös hankkimaan itselleni yhden Sarpaneva -kellon, josta kerron nyt lisää. 
.
Ei oikeastaan mikään muu merkki/malli ole saanut tällaista, jopa harrastuksen alkuaikojen "intoa" ja fiilistelyä käyntiin. Brändissä yhdistyy moderni taide, kellosepän osaaminen ja mainiolla tavalla suomalainen tarinankerronta sekä ainutlaatuisuus. Ei yhtään helpota, että olen päässyt useasti vierailemaan pajalla (joka on tunnelmaltaan maaginen) sekä aktiivisesti myös juttelemaan Villen/Stepanin seuraavista pläneistä.
.
Sarpaneva Northern Lights
.
Itse myös olen äärimmäisen kiinnostunut kokonaisvaltaisesta asiakaskokemuksesta, niin koen, että SUF/Sarpaneva on kyllä onnistunut luomaan mahdottoman hyvän sellaisen. Brändien (Villen duunaama sisältö) on aivan briljanttia, eikä kokemus "pätkäise" fyysisessä ympäristössä vaan tuo pajan maaginen tunnelma nostaa sen jopa odotusten yli. Tuotteet myös tekee sen extra-milen, eli ylittää odotukset.
.
Mutta kello, "yksi lukuisista" Graali-Sarpanevoista, mihin ensimmäisenä lukuisten netissä vietettyjen tuntien jälkeen päädyin. K0 Northern Lights, one of eight.
.
Sarpaneva Northern Lights
.
Joensuussa asuvalle "paljasjalkaiselle stadilaiselle" tässä on repun täydeltä itselle mielenkiintoisia ja äärimmäisen mieluisia yksityiskohtia.
.
  • Blackbadgerin tekemä tausta (taulu loistaa, kun syntinen - kandee tutustua)
  • Lumetetut osoittimet (Superluminova)
  • Valkokultainen- ja keltakultainen kuu / casebackissä vielä yksi keltakultainen kuunaama.
  • Taulun inspiraatio Helsingin kaivonkansista, jossa jokainen reikä käsin viimeistelty.
  • Itselle optimaalinen 46mm koko (poikkeuksellisen lyhyt), 24mm ranneke näyttää 190cm/130kg ranteessa vähän paremmalta, kuin ohkainen 20mm
  • Väri on paras mahdollinen, enemmän sininen kuin vihreä - turkoosi ja joka valossa eri värinen.
  • Kuoren 6 sakaran kruunu design on kellonkuorista kaikkein magein mitä itsellä ollut, kopan viimeistely kestää vertailun helposti esimerkiksi Vacheron Constantiniin.
  • 12mm paksu - siis ohut ja kaikki yllä mainitut setit on siellä välissä.
  • Sarpaneva Northern Lights - Sarpaneva Korona K0 - Gear & Goods

.

(Kuva: A Collected Man)

.

Gear & Goods -.verkkokauppa liputtaa suomalaisuuden, kellosepäntyön ja taiteen puolesta - tutustukaa ihmeessä tarkemmin Stepan Sarpanevan maagisiin luomuksiin ja jos pystytte, niin käykää vierailemassa pajalla Helsingin Mestaritalossa osoitteessa Tehtaankatu 27-29 A 4020, 00150 Helsinki

Jätä kommentti

Osta nyt