Punavuoren Ranneke eli PVR herää henkiin Gear & Goodsina

Lee Kasemets perusti Punavuoren Rannekkeen vuonna 2015. Yrityksen ydinideana oli tuottaa mahdollisimman laaja valikoima kellorannekkeita sekä edistää kellokulttuurin kehittymistä Suomessa. Punavuoren Rannekkeen tarina päättyi vuonna 2020.

Lee Kasemets palasi yrityksensä intohimon lähteelle ja liittyi mukaan Gear & Goods:n tarinaan. Ensimmäisenä tehtävänä oli herättää henkiin PVR-natot uuden, G&G -brändin alle. 

Lee Kasemets - Punavuoren Ranneke

Gear & Goods -natorannekevalikoima on pyritty synnyttämään PVR:n perimää kunnioittaen, hienoa tarinaa vaalien ja tuotteita hienovaraisesti parantaen.

Gear & Goods tyylikkäillä rannekkeilla viimeistelet asukokonaisuuden. Erilaisia värejä yhdistelmällä löydät oikeanlaiset yhdistelmät jokaiseen tyyliin. Voit esimerkiksi yhdistää rannekkeen kenkien tai hatun väriin. Rennosti yhdistelemällä löydät sopivia kokonaisuuksia. Gear & Goods -rannekkeet ovat moderneja versioita NATO-rannekkeista. Rannekkeet valmistetaan laadukkaasta palttinapunotusta nylonista. Rannekkeissa käytetään Gear & Goodsin omia solkia. Erilaisia väri-koko -yhdistelmiä on saatavilla useita kymmeniä.

Rannekkeita on saatavilla palttina-punotusta nylonista sekä jämäkämmästä Premium-nylonista. Ensimmäiset NATO-rannekkeet valmistettiin sotilaskäyttöön Englannin puolustusministeriölle 1973. Ehkä tunnetuin NATO -ranneketta käyttäny hahmo on James Bond. Vuoden 1964 “007 ja Kultasormi” elokuvassa Sean Conneryn näyttelemän Bondin ranteesta löytyi Rolex, jossa oli väritykseltään musta-tummanvihreä-tummanpunainen ranneke. Nykyään monet mekaanisten kellojen valmistajat tarjoavat perinteisten rannekkeiden rinnalle värikkäitä NATO -rannekkeita.

Kellonrannekkeisiin suhtaudutaan usein turhan vakavasti. Jos satut laittamaan Rolex Submarineriin nahkarannekkeen saat kuulla kuinka nahka ei kuulu diveriin. Samaan aikaan italialaisen sukelluskellojen valmistaja Panerai tarjoaa pääsääntöisesti kelloihinsa nahkarannekkeita. Natot jakavat mielipiteitä, niitä ei saisi syystä tai toisesta laittaa kelloon. Silti Chopard, Tudor, Breitling, IWC, Omega, Bell & Ross, vain muutamia mainitakseni, tarjoavat uusia kelloja juuri natorannekkeilla niiden sporttisen fiiliksen takia. Kumirannekeesta on sanottu että se tekee kellosta lasten kellon näköisen. Kovimmat "rymyt" myydään juuri kumirannekkeella. Seiko SKX, Tag Heuer, Hublot myyvät kellojaan kumirannekkeilla eikä niitä voi parhaalla tahdollakaan kutsua lastenkelloiksi.

Kuten edellä kirjoitetusta voi ymmärtää kellonranneke on monipuolinen, haastava ja keskustelua herättävä aihe. Hyvä kello on helppo pilata huonolla rannekkeella. Ei vain ulkonäöllisesti vaan myös rannetuntuma ja käytettävyys saattavat kärsiä. Liian jäykkä tai liian pehmeä materiaali saattaa asettaa kellon väärään asentoon suhteessa ranteeseen ja kello tuntuu ikävältä käyttää. Joskus taas ei rannekkeen reikien väli ei tunnu millään osuvan kohdalleen oman ranteen paksuuden kanssa ja sen vuoksi kello tuntuu liian löysältä tai liian tiukalta. Itselle paras ranneke löytyy vain kokeilemalla. Itse olen huomannut että paras ranneke on vanha ja käytetty. Se on alkanut sopimaan omiin mittoihin. Mukautunut käytössä ranteeseen, aluksi hieman liian tiukan rannekkeen reiät ovat venyneet juuri sopiviksi. Hieman kova ja jäykkä materiaali on pehmentynyt käytössä juuri sopivan mukavaksi.

Pidä hauskaa rannekkeiden kanssa!

Gear & Goods -ranneke on valmistettu laadukkaasta palttinapunotusta nylonista. Rannekkeessa on Gear & Goods logolla koristeltu solki ja 3 kromattua lenkkiä. Ranneketta on saatavilla useissa eri leveyksissä ja väreissä: 18, 20, 22 ja 24mm. Rannekkeen kokonaispituus on 26cm ja se sopii ranteeseen, jonka ympärysmitta on noin 15,5-22,5 cm.

Jätä kommentti

Osta nyt