Saako sukeltajankelloon eli diveriin laittaa nahkarannekkeen?

Sinällään hyvin yksinkertainen aihe mutta yllättävän tunnepitoinen. Moni on sitä mieltä että sukeltajan kellossa pitää olla teränranneke tai jossain tapauksessa saatetaan hyväksyä kumiranneke. Erityistä syytä historiasta tai muuta perustetta tälle näkemykselle on vaikea löytää, varsinkin jos kelloa ei käytetä aktiivisesti merivedessä.

Gear & Goods - Rolex Explorer

Ehkä maailman ensimmäinen sukeltajankelloksi luettava rannekkello, 1932 julkaistu, Omega Marine toimitettiin nahkaisella rannekkeella. Omega Marinea testattiin aikanaan Geneve järvellä, jossa se upotettiin testeissä 73 metrin syvyyteen. Tästä voit lukea lisää tuosta rannekellosta.

1940-luvulla italialainen kellovalmistaja Panerai alkoi valmistamaan kelloja Italian armeijalle. Panerai ref. 3646 oli varustettu riittävän pitkällä, vettä kestävällä nahkarannekkeella, jolla kellon sai puettua sukelluspuvun päälle. Kellon muotokieli on pysynyt tähän päivään saakka yllättävän uskollisena alkuperäiselle kellolle. Nahkaista ranneketta myöten. Lue Paneraista ja merkin historiasta tästä linkistä.  

1953Blancpain esitteli maailman ensimmäisen modernilla kierrettävällä kehällä olevan sukeltajan kellon. Kyseinen kellomalli tunnetaan nykyisin nimellä Fifty Fathoms joka tarkoittaa 50 sylen syvyyttä. Eli noin 91 metrin syvyyttä. Tässä upeassa kellossa oli nahkaranneke. Blancpain on myös vanhin Sveitsiläinen luksuskellovalmistaja ja voit lukea lisää merkistä tästä.

Kaikkien tuntema Rolex Submariner saattoi olla ensimmäisiä sukelluskelloja joissa oli teräsranneke. Rolex Submariner on yksi kellomaailman suurista ikoneista. Sen muotoilu on toiminut inspiraationa useille muille kellovalmistajille. Muiden valmistajien rannekellot yleensä enemmän tai vähemmän tahallaan lainaavat paljon Submarinerin muotokieltä ja myös teräsranneke on Oyster-tyylinen. 

James Bond - Natoranneke

Tyyli-ikoni Sean Connery on tehnyt Nato-rannekkeet tunnetuksi laittamalla raidallisen rannekkeen Rolex Submarineriin elokuvassa Goldfinger.  Sen sijaan monella on mennyt ohi se että Sean Connery käytti useasti Submarineria nahkarannekkeella, kuten esimerkiksi elokuvassa Dr. No. Tsekkaa artikkeli. Gear & Goodsin poppoo tietää myös kertoa, että alkuperäisessä Ian Flamingin tekemissä kirjoissa James Bond käytti Rolexin Explorer -mallia. 

Sean Connery

Tsekkaa Gear & Goods -nahkarannekevalikoima, suapi niitä laittaa myös sukeltajankelloihin!

Jätä kommentti

Osta nyt