Rolex Datejust Oysterquartz 17013

Joskus käy tuuri. Satuin löytämään "tutuntutulta" Joensuusta -90 luvulla uutena myydyn Rolex Datejust Oysterquartzin (17013) (E-sarjaa). Kiilloittamaton, hyäkuntoinen kone (sepän tsekkauksen jälkeen) ja vielä kahdella tauluvariantilla. Asun siis Joensuussa ja itselle oli hienoa tuo historia täältä pikkupitäjältä. Eikä se tietysti haittaa että menee melkein syntymävuoden kategoriaan.
Rolex Datejust Oysterquartz 17013
Rolex esitteli Oysterquartzin 1977. Tämä oli oikeastaan ainoa kerta, kun Rolex on reagoinut muun maailman liikkeisiin. Tämä oli tietysti Sveitsiläiselle kelloteollisuudelle miltei turmioksi koitunut kvartsi-kriisi.
Kellon koneisto on tosiaan kvartsi, eli patterikäyttöinen. Se tosin on äärimmäisen edistyksellinen patterikoneisto ja melkein verrattavissa mekaaniseen. Tai siis se on toiminnaltaan todella mekaaninen ja koneiston viimeistely on samaa tasoa Rolexin saman aikakauden automaattikoneistojen kanssa.
Rolex Calibre 5035
Oysterquartz Datejust on selkeästi muotoilultaan ja integroidun rannekkeen ansiosta hyvin poikkeuksellinen Rolex. Se on selkeästi ottanut tyylisuuntaa ja innoitusta -70 luvun sporttikellojen ja Gentan suunnittelemien "Alan jättiläisten" (Patek Nautilus, Audemars Piguet Royal Oak ja IWC Ingenieur) muotoilusta.
Kello istuu ranteeseen normaali 36mm Datejustia "isommin" ja yleinen rannefiilis on yllättävän moderni. Itselle tämä sopii ja on aikalailla täydellinen rannefiilis. Lisäksi muotoilussa on enemmän "särmää" mitä pyöreälinjaisessa Datejustissa. Todella siisti peli. Ainoa mitä pohdin on, että vaihtaisiko tähän kultaisen taulun - mutta nooh, hieno tämä samppanjakin.
Rolex Datejust - miten istuu ranteeseen
Kaiken kaikkiaan näitä on taidettu valmistaa alle 25000 kappaletta eri varianteissa. Rolex keräilijöiden keskuudessa siis arvostusta löytyy.

Jätä kommentti

Osta nyt