Legendaarinen Seiko SKX ja maailmanympärysmatka

Joskus esineeseen syntyy erityinen suhde. Siitä tulee tärkeä koska se on ollut mukana itselle merkittävässä elämäntilanteessa tai tapahtumassa, lapsen syntymässä, yrityksen perustamisessa tai ollut osa seikkailua.
Itselläni oli maailmanympärysmatkalla mukana oranssi nato-ranneke ja Seikon SKX. 
Seiko SKX Natoranneke
Kiersin vaimoni kanssa Karibian saaria, kävin Patagoniassa, nousin Marokon Toubkal vuorelle samana päivänä kun täytin 40v, kävin viidakkoseikkailulla Borneon sademetsässä katsomassa orankeja,
ostin Siargaolta tontin ja kävelin Japanissa Kumano Kodo- pyhiinvaellusreitin.
Tässä kaikessa oli mukana oranssi nato-ranneke.
Kyseinen ranneke ei ole ollut enää useampaan vuoteen aktiivikäytössä mutta, pois lukien merivedessä ja auringossa haalistunutta väriä, ei rannekkeessa ole kunnon puolesta mitään vikaa.
Oranssi Nato ranneke
Perus nato-ranneke on kestää kovaa käyttöä. Sinällään se ei ole mikään ihme sillä rannekehan on alunperin suunniteltu armeijan käyttöön.
Kuitenkin ranneke kannattaa pestä silloin tällöin, varsinkin jos sitä käyttää merivedessä tai hikoilee paljon. Muuten ranneke saattaa kovettua ja muuttua epämiellyttäväksi käyttää. Ja alkaahan se myös keräämään itseensä kaikenlaista töhnää jos vaikka viikkotolkulla hikoilee trooppisessa ilmastossa.

Vaikka kyse on robustista tuotteesta niin nato-ranneke on vaihtamisen helppouden takia loistava valinta tyylitietoisen ranteeseen. Sen vaihtaminen toisen väriseen ei kestä pitkään. Rannekkeen ehtii vaihtamaan, ilman työkaluja, vaikka joka aamu ennen töihin lähtöä.
Mitä sille SKX:lle tapahtui? Olin surffaamassa Siargaolla ja kaatuessani laudan karkuremmi jäi käteni ympärille ja vetäisi kellon merenpohjaan. Se makaa nyt Tyynen valtameren pohjassa Rock Island surf spotin riutalla.

Tai sitten sen on löytänyt paikallinen harppuunakalastaja joka pitää sitä tällä hetkellä ranteessaan.
Kirjoittaja Lee Kasemets on Gear & Goods -verkkokaupan perustajaosakas  ja vastaa oman rannekemallistomme eteenpäin kehittämisestä. Lee on kelloharrrastajille tuttu Punavuoren Rannekkeen perustajana. 
Lee Kasemets

Jätä kommentti

Osta nyt