Miten puhdistaa ja pitää hyvää huolta kellosi rannekkeista

Kellon rannekkeet ovat olennainen osa kellon ulkonäköä ja käytännöllisyyttä. Niihin voi kuitenkin helposti kertyä likaa ja hajuja, mikä vaatii säännöllistä puhdistamista ja huoltoa. Tässä artikkelissa käsitellään kuinka voit puhdistaa ja hoitaa kellon rannekkeesi oikein, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa ja näyttävät hyvältä pitkään.

Puhdistusmenetelmät

Kellon rannekkeet on puhdistettava säännöllisesti, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa. Voit käyttää seuraavia yleisiä menetelmiä:

 1. Irroita ranneke kellostasi. Sopivat työkalut löydät täältä
 2. Käsinpesu: Käsinpesu on yleinen ja tehokas tapa puhdistaa kellon ranneke. Voit käyttää mietoa saippuaa ja lämmintä vettä. Hiero ranneketta varovasti pehmeällä harjalla, huuhtele huolellisesti ja kuivaa pyyhkeellä.

 3. Vedenalainen pesu: Jos kellon ranneke on vedenkestävä, voit käyttää vedenalaista pesua. Upota ranneke astiaan, jossa on mietoa saippuaa ja lämmintä vettä, ja puhdista se varovasti pehmeällä harjalla. Huuhtele huolellisesti ja kuivaa pyyhkeellä.

 4. Puhdistusliina: Voit myös käyttää puhdistusliinaa puhdistamaan kellon rannekkeen. Kastele liina miedossa saippuavedessä ja pyyhi ranneke varovasti. Pyyhi liinalla kuivaksi ja anna kuivua.

Huoltomenetelmät

Kellon rannekkeet voivat vaatia myös erityistä huoltoa, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa ja kestävät pitkään. Tässä on joitakin vinkkejä kellon rannekkeiden huoltamiseen ja ylläpitämiseen:

 1. Vältä kosteutta: Kellon rannekkeet eivät kestä kosteutta hyvin. Vältä siis käyttämästä ranneketta uimisen tai suihkussa käymisen yhteydessä.

 2. Vältä altistamista auringonvalolle: Auringonvalo voi haalistaa kellonn rannekkeen värin ja tehdä siitä hauraan. Vältä siis säilyttämistä suorassa auringonvalossa.

 3. Säilytä oikein: Säilytä kellon ranneketta viileässä ja kuivassa paikassa. Vältä säilyttämistä kosteassa tai lämpimässä paikassa, kuten kylpyhuoneessa.

 4. Vaihda ranneketta säännöllisesti: Vaikka kellonrannekkeet ovat kestäviä ja laadukkaita niin ne ovat kuitenkin henkilökohtaisia ja onkin hyvä idea vaihtaa aina uusi ranneke jos ostat esimerkiksi käytetyn rannekellon. 

Nahkarannekkeet

Tärkeintä nahkarannekkeiden hoidossa ja huoltamisessa on varmistaa, että materiaali pysyy pehmeänä ja puhtaana. Vältä liiallista veden ja saippuan käyttämistä. Nahkaranneke toimii, kuten nahkakengät - yleensä enemmän käytetty on sopivamman näköinen ja vielä paremman tuntuinen ranteessa. 

Gear & Goods - Vintage Rugger nahkaranneke

Natorannekkeet

Natorannekkeet ovat loistavira kellon rannekkeita niiden mukavuuden ja joustavuuden sekä vaihdettavuuden ansiosta. Ne sopivat aktiiviseen elämäntyyliin ja ottavat helposti vastaan esimerkiksi aurinkorasvan ja pihatöiden lomassa pöllynneen hiekan. 

Mutta kaikki tämä lika, hiki, vesi ja muut kemikaalit kiinnittyvät varsinkin nylon rannekkeiden sisälle ja näin ollen peseminen voi olla yllättävän likaista puuhaa. 

Käytä natorannekkeiden puhdistamiseen lämmintä vettä ja saippuaa. Irroita ranneke kellosta ja laita se hetkeksi likoamaan lämpimään veteen. Älä käytä liian kuumaa vettä, se voi myös vaikuttaa nato-rannekkeen ominaisuuksiin. 

Kunhan ranneke on lionnut, hiero sormiesi avulla rannekkeeseen saippuaa. Huuhtele tämän jälkeen hyvin juoksevan veden alla. 

Hyvä tapa kuivattaa natorannekkeet on esimerkiksi kääriä ne käsipyyhkeeseen ja näin ollen rutistaa puhdas vesi rannekkeesta pois. Ripusta tämän jälkeen rannekkeet kuivumaan, mutta älä suoraan auringonvaloon. 

Gear & Goods Seatbelt Natostrap 2.0

Kumirannekkeet

Kumirannekkeet ovat helpoinpia rannekkeita pitää puhtaana. Rakastan kumirannekkeita niiden mukavuuden ja tyylin takia. Varsinkin kesällä ne tuovat kelloon tietynlaista raikkautta ja jopa lomafiilistä. 

Muista myös, että kumiranneke on yleiskäsite näille kellon rannekkeille. Kumirannekkeita ovat aika harva kellon ranneke, aika moni ovat silikonisia. 

Rannekkeen irroituksen jälkeen (voit myös pestä kellon kanssa, kunhan olet varma, että myös kellosi kestää vettä.) Voit pestä rannekkeen (ja kellon juoksevan lämpimän veden alla ja käyttää mietoa saippuaa (tai jopa fairyä). Huuhtele huolellisesti. 

Kuivaa ranneke huolellisesti ja kuivata kuivassa tilassa, mutta älä suorassa auringonvalossa. 

Gear & Goods - Waffle kumiranneke

Metallirannekkeet

Metallirannekkeen ylläpitopesuun riittää yleensä hyvin se, että vesikestoisen kellon kanssa menee esimerkiksi suihkuun tai sitten juoksevan veden alla huuhtelee rannekkeen (kellon) huolellisesti ja saippualla kahden sormen välissä käy kellon rannekkeen läpi. 

Yksi hyvä tapa laadukkaampaan metallirannekkeiden pesuun on ottaa metalliranneke irti (näillä onnistuu helpoiten). Hyvä ultraäänipesuri irroittaa metallirannekkeen pienistä sopukoista hyvin pinttynyttä likaa. Suosittelemme metallirannekkeen ultraäänipesurissa pesemistä ilman kelloa. 

Ultraäänipesurin pesuveteen voi laittaa hieman astianpesuainetta tai mietoa saippuaa. Rannekkeen end-linkit eli päätypalat on hyvä myös irroittaa ja laittaa erikseen ultraäänipesuriin. 

Vinkkejä

 1. Suede tai nubuck rannekkeissa kannattaa olla erityisen tarkkaavainen ja varovainen. 

 2. Käytä vettä maltillisesti. 

 3. Voit käyttää myös erilaisia nahanhoitotuotteita. Meiltä löydät Smith´s leather Balmia. Nahanhoitoaine voi muuttaa hieman sävyä, ota se huomioon. 

Jätä kommentti

Osta nyt